Energimagasinet Erantis

Solceller er en bedre investering end aktier

Skrevet d.

Den faldende pris på solceller kombineret med stigende priser på energi betyder, at det nu kan være en bedre forretning at investere i solceller end i aktier.

Det viser en analyse som Spar Nord har udarbejdet for Dagbladet Børsen.  Ifølge beregningerne vil solcellerne give en besparelse på elregningen, som svarer til et årligt afkast på knap 8 procent af investeringen. Det skal sammenholdes med, at aktierne i C20-indexet over de sidste ti år har givet et gennemsnitlig afkast på 6 procent af den investerede kapital.

Hvis prisen på energi stigere yderligere vil fortjenesten ved et solcelleanlæg naturligvis blive endnu større.

Boligansvarlig i Spar Nord, Сlaus Conradsen, understreger dog overfor Børsen, at det ikke betyder, at man skal sætte alle sine penge i solceller, men at køb af et solcelleanlæg kan være en helt naturlig del af det at sprede sine investeringer, og tilføjer:

- Med udsigten til fortsat stigende energipriser giver det god mening at tage solceller og i det hele taget energirenovering af boligen med i overvejelserne. Du skal populært sagt overveje, om et solcelleanlæg skal være en del af din investeringsportefølje, siger Claus Conradsen.

I modsætning til aktier giver solceller også et relativt stabilt afkast, som dog naturligvis afhænger af, hvordan den energiprisen udvikler sig i fremtiden.

Claus Conradsen gør dog opmærksom på, at der er den afgørende forskel på aktier og solceller, at aktierne kan sælges, når man har brug for likvide midler. Det kan man ikke med et solcelleanlæg, som til gengæld har den fordel, at det fortsat giver en besparelse på elregningen – også når investeringen er tjent hjem.

Se Spar Nords beregning af afkastet på solceller og aktier

 

 

 

Andre artiker med samme emne:

  1. Investering i solceller kontra aktier
  2. Bedre afskrivning af solcelleanlæg

Et svar til Solceller er en bedre investering end aktier

Skriv en kommentar