Energimagasinet Erantis

Bedre afskrivning af solcelleanlæg

Skrevet d.

Installering af solcellerDet investeringsvindue, som Folketinget har åbnet, gør det generelt attraktivt at særligt investere i solceller i 2012 0g 2013.

Aftalen betyder, at afskrivning af solcelleanlæg til 100.000 kroner nu kan afskrives med 115.000 kroner. Muligheden er målrettet virksomheder, men muligheden for afskrivning med 115 procent gælder også for private, som vælger den regnskabsmæssige metode for finansiering af solcelleanlæg.

 

Kan bruges ved den Regnskabsmæssige Metode

Med den regnskabsmæssige metode afskriver private deres solcelleanlæg på samme måde som virksomheders driftsanlæg. Driftsanlæg – herunder solcelleanlæg – kan med den regnskabsmæssige metode afskrives med 25 procent om året, indtil solcelleanlægget er betalt ud.

For private kræver metoden dog, at man benytter Udvidet Selvangivelse og opgør indtægter og udgifter fra solcellerne på samme måde, som virksomheder opgør deres investeringer. Den regnskabsmæssige metode er derfor administrativt mere krævende end den skematiske metode. Til gengæld vil den regnskabsmæssige metode oftest give det bedste afkast af investeringen i solcelleanlæg.

Det nu åbnede investeringsvindue, som giver mulighed for afskrivning af 115 procent af investeringen, åbnes i perioden fra 30. maj 2012  til 31. december 2012. Formålet er at øge erhvervslivets investeringer i en tid, hvor frygten for gæld tynger samfundet, og hvor investeringerne siden finanskrisen har været lave. I aftalen nævnes det specifikt, at muligheden for at afskrive med 115 procent også gælder investering investeringer i sol- og vindanlæg indenfor 25 pct. saldo afskrivning.

 

Kan betyde installering af flere solcelleanlæg

Mange i solcellebranchen venter, at den nye afskrivningsmulighed vil sætte yderligere skub i lysten til at installere solceller – både blandt private og blandt virksomheder. Allerede uden den nye afskrivningsmulighed er antallet af installerede solcelleanlæg steget dramatisk.

Lars Riise, som er partner i revisionsselskabet Deloitte siger til Jyllands-Posten, at det yderligere forbedrer det øk0nomiske incitament til at installere solceller.

- Incitamentet er allerede så stort, at det er en meget fornuftig investering at foretage. En af de bedste du kan lave, og det her vil få nogle af de sidste tvivlere med, siger Lars Riise, som arbejder med problemerne om skat og solcelleanlæg.

 

Andre artiker med samme emne:

  1. Afskrivning af solceller øger interessen
  2. Solceller er en bedre investering end aktier
  3. Prisen på solcelle-silicium falder dramatisk
  4. Husejeres udgift til energi er højere end renterne
  5. Nettomålerordningen – elmåleren løber baglæns
  6. Investering i solceller kontra aktier
  7. Københavns højeste solcelleanlæg
  8. Nordeuropas største solcelleanlæg
  9. Efterløn giver ekstra udgift til solceller
  10. Åbent for mere end 6 KWp solceller

Skriv en kommentar