Energimagasinet Erantis

Bilka starter salg af solceller

Skrevet d.

Salget af solceller er stærkt stigende, og nu er varehuskæden Bilka også hoppet på vognen. Bilka åbner salget med et sortiment af solcelleanlæg fra 1000 kwp til 6000 kwp, men tilbyder samtidig “add on” opgradering af solcelleanlæg med en en ekstra Danfoss Inverter til at klare den ekstra kapacitet.

Ved lanceringen af solceller i sortimentet går Bilka langt ud over, hvad der er gængs for salg af varer i et supermarked, idet salget af solceller bygger på en totalløsning, hvor butikskæden ikke blot tilbyder at tage sig af montering men også kontakt til elselskabet for at søge om at blive en del af Nettomålerordningen, så kunden stort set blot skal skrive under på købskontrakten. Dog skal man selv huske at føre håndværkerfradraget (BoligJob-ordning) på sin selvangivelse, men alle nødvendige tal får man udleveret ved overdragelsen.

Bilkas løsninger er bygger på 200 kw solpaneler af det kinesiske fabrikat Osda kombineret med Danfoss inverter. De små solcelleanlæg på 1000 kwp monteres med Danfoss ULX 1800i, mens de største anlæg i sortimentet monteres med to invertere, Danfoss ULX 3000i og ULX 3600i.

Solcellemodulerne er højtydende monokrystallinske, som kan tilpasses de fleste tage uden at ødelægge husets arkitektur al for meget.

Det billigste solanlæg i sortimentet koster 24.999 kr. incl montering. Det er på 1000 kwp med fem solpanler, som tilsammen dækker  på 7 kvadratmeter på taget. Det dyreste solcelleanlæg på 6000 kw koster 104.999 kroner. Et 4000 kwp solcelleanlæg som passer til mange familiers forbrug koster 74.999 kr. Bilka tilbyder desuden udvidelser til solcelleanlæg på 600 kww (tre solpanler) til 10.999 kr. incl. inverter.

Bilkas indkøbschef Mads Rye Christensen forsikrer i en udtalelse til Ritzau, at man føler sig meget sikker på kvaliteten og holdbarheden af solcellerne, og man giver derfor 5 års fuld garanti solcelleanlægget samt en 25 årig garanti på, at solcellerne yder mindst 80 procent af det, de skal.

I forbindelse med Bilkas indtog på markedet for solceller, siger Peter Bolwig fra Energitjenesten, at det generelt er positivt, at der kommer flere og større spillere på markedet for solceller.

- Når folk henvender sig til os, er det oftest fordi, at de er forvirrede omkring ansøgningsprocesser, restriktioner, nettomålerordning og valg af leverandør, siger Peter Bolwig.

I forvejen har Bilka et salg af varmepumper, brænde, solfangere til luft og husstandsmøller.

No related posts.

Et svar til Bilka starter salg af solceller

Skriv en kommentar