Energimagasinet Erantis

Mineralvand erklæret CO2-neutral

Skrevet d.

Mineralvand på flaske har ofte været kritiseret for at være en dyr og ressourcekrævende form for vand, som i Danmark ofte kan lige så vel kan erstattes af vand fra hanen. Nu har en af de store udbydere af mineralvand gjort en ekstra indsats for imødegå kritikken.

Royal Unibrew har med hjælp fra konsulentvirksomheden COWI gjort den kendte mineralvand Egekilde CO2-neutral. Ifølge bryggerivirksomheden betyder initiativet, at CO2-udledningen mindskes med 3500 tons CO2.

Egekilde er gjort CO2-neutral gennem investering i en vindmølle-projektet InfraVest Changbin and Thaichung bundled Wind Farms Project i Taiwan. Projektet er fra det frivillige marked og er godkendt efter den såkaldte Gold Standard.

Projektet blev etableret i 2007 og består af to vindmølleparker i Taiwan med 62 stk. 2,3 MW vindmøller som tilsammen producerer, hvad der svarer til 110.000 husholdningers årlige elforbrug.

Hanevand er stadig mere miljøvenlig

Med investeringen og køb af de tilhørende CO2-kreditter kan samtlige varianter af Egekilde erklæres CO2-neutral. Egekilde sælges i dag i fem forskellige varianter: Naturligt med og uden brus, samt brus-varianterne Citrus, Tranebær og Blåbær/Granatæble.

Samtidig med offentliggørelsen af den CO2-neutrale status har Royal Unibrew besluttet at ændre farven på den mineralvand uden brus. Flasken er nu grøn for at markere, at den er mere miljøvenlig end mineralvande er flest. Royal Unibrew erkender dog på sin hjemmeside, at Egekilde ganske vist er bedre for miljøet end andre mineralvand og læskedrikke, men at virksomheden ikke vil hævde, at – selv den grønne Egekilde – er mere miljøvenlig end drikkevand fra vandhanen.

Andre artiker med samme emne:

  1. Lego bliver CO2-neutral

Skriv en kommentar