Energimagasinet Erantis

Lego bliver CO2-neutral

Skrevet d.

Foto: DONGDen danske legetøjskoncern Lego er én af de få virksomheder, som har klar ambition om at blive helt CO2-neutral. Lego ønsker at have sit energiforbrug  100 procent dækket af vedvarende energi i 2020, og den målsætning er virksomheden nu godt på vej til at opfylde.

Legos moderselskab Kirkby A/S har besluttet at investere tre milliarder kroner i havmølleparken Borkum Riffgrund 1. Dermed kommer Lego til at eje 32 procent af vindmølleparken, som skal levere den første elektricitet i 2014 og som ventes at blive fuldt indviet d. 1. oktober 2015. Med investeringen vil Lego komme til at eje 32 procent af havmølleparken, svarende til godt 25 vindmøller på hver 3,6 MW.

Investeringen er den hidtil største private danske investering i vedvarende energi.

Dermed køber Lego elektricitet, som svarer til forbruget i mere end 92.000 parcelhuset, og det er mere end, legetøjsvirksomheden bruger af energi – og også mere, end virksomheden forventer at forbruge i 2020.
Med investeringen kan Lego opfylde Windmade-standarden, som giver virksomheder mulighed for at dokumentere og mærke, når de opfylder målsætninger for, hvor meget af deres energiforbrug som kommer fra vedvarende energi.

Udover investeringen i vedvarende energi arbejder LEGO Koncernen også på at øge energieffektiviteten i produktionen med fem procent årligt. I 2010 lykkedes det at reducere forbruget af gas til opvarmning af lokalerne med 17 procent på LEGO Koncernens fabrik i Tjekkiet ved at omprogrammere termostaterne. Reduktionen skete på trods af, at fabrikken blev udvidet markant med en ekstra produktionshal og en fordobling af kontorlokalerne.

”En af vores grundlæggende værdier er, at vi vil hjælpe med til, at fremtidige generationer af børn kan vokse op i en bedre verden. Det gør vi først og fremmest gennem vores legematerialer, men også ved at øge sikkerheden for medarbejderne, forbedre energieffektiviteten i produktionen og reducere i mængden af affald. Især for vedvarende energi har vi en ambitiøs målsætning, og derfor er jeg meget glad for nu at offentliggøre investeringen,” siger Jørgen Vig Knudstorp, adm. direktør i LEGO Koncernen.

Borkum Riffgrund 1 kommer i alt til at bestå af 77 Siemens Wind Power vindmøller på hver 3,6 MW. Havmølleparken bygges 55 kilometer udfor den tyske vesterhavskyst.

Udover Lego investerer også Oticon Fonden – via sit investeringsselskab William Demant Invest A/S –  for DKK 1,7 milliarder kroner i havmølleparken. Tilsammen kommer Lego og Oticon dermed til at eje 50% af havmølleparken.

DONG Energy står som sælger af havmølleparken, som energiselskabet selv står for opførelsen af. DONG har desuden  indgået en 15 årig aftale med Kirkby og Oticon om drift af havmølleparken. DONG udvikler også på en søsterparken Borkum Riffgrund 1,  som der ikke er truffet investerings-beslutninger om

Foto: DONG

Foto: Dong

Andre artiker med samme emne:

  1. Dansk-kinesisk samarbejde om energi
  2. Mineralvand erklæret CO2-neutral

Skriv en kommentar